2570 poze   53822 vizite

Ce au achimenesii mei?

Anul acesta, mai multe varietati de achimenes s-au imbolnavit. Frunzele se usuca incepand cu marginile, asa cum se intampla toamna tarziu, inainte de a scoate rizomii din substrat. In plus, nici plantele bolnave si nici cele care par sanatoase nu au boboci. Este o problema fungica, un virus sau altceva? Am folosit Composana cu perlit ca substrat.

Comentarii album • 16
yasmin23 18 octombrie 2021  
Eu știu ce au! Nu au fost udați la timp și niște păianjeni foarte mici au țesut pânze și au mâncat tot ce au găsit :( poate sunt acarieni sau altceva :(
Păianjenul roșu stă în tencuiala veche și nu îi place apa, în rest nu contează cu ce-l stropiți (dezinfectant am dat pe el și i-a plăcut bețivului) vine iarăși :(
Din păcate anul acesta am avut un piersic în ghiveci și deși am stropit (cu Lizetan) un Achimenes a fost afectat de la gâzele care stau de obicei pe piersici. Dar restul au scăpat și sunt foarte fericită! Am învățat o lecție și eu voi stropi la fiecare 3 săptămâni împotriva goangelor :) sper să vă fie tuturor de folos și să aveți parte de plante sănătoase și flori frumoase!
Raportează
Rodi72 20 septembrie 2019  
Asa ceva a patit yasmin la achi. Din cauza paianjenilor. Sunt f.f.mici si se hranesc cu seva din plante. Pe pagina ei pe sunphoto la albumul Problema sunt poze cu plante afectate.
Raportează
AditeIs 27 septembrie 2019  
Eu n-am mai avut probleme de genul acesta cu achimenesii, de aceea n-am stiut ce au. In schimb, dipladeniile au paduchi lanosi in fiecare an, una singura a avut acarieni anul acesta si a imbolnavit achimenesii.
Raportează
Rodi72 27 septembrie 2019  
Dupa ce v-am scris a mai aparut pe acea pagina un comentariu de la o doamna care se ocupa de achi. Dansa spunea ca este putregaiul cenusiu cauza si ca paianjenii au aparut ulterior.
Raportează
DanutaP 15 iulie 2019  
Revin :curatati tot ce este uscat/afectat si fol solutii pt acarieni/musculita. Tratamentul se face la toate plantele, nu doar la cele vizibil afectate.
Raportează
AditeIs 15 iulie 2019  
Multumesc! Am stropit tot ce am in balcon si am izolat dipladenia, am tuns achimenesii afectati si repet stropirea peste cateva zile.
Raportează
DanutaP 16 iulie 2019  
Offf, sper sa-si revina plantutele, imi sant atat de dragi...
Raportează
AditeIs 16 iulie 2019  
Si eu sper, mai au timp sa faca rizomi, dar flori nu cred. Acum ghivecele arata ca la plantarea rizomilor, fara plante.
Raportează
Mikamo 14 iulie 2019  
Draga mea,
Par de parca ar fi stat in soare.... sau in mediu supraincalzit si neventilat.... e posibil sa fie o combinatie de fungic si acarieni. Eu i-as tunde si le-as schimba pamantul. Acum doi ani am folosit cocopeat in amestec cu pamantul de flori...si am pierdut multe varietati... Nu stiu daca suplimentarea cu perlit e potrivita pentru achi. Am inteles ca S Saliba nu recomanda perlitul. Eu anul asta am folosit in prima faza de vegetatie Florimo, iar apoi pamant de flori de la lidl. Incearca cand este foarte cald afara sa nu exagerezi cu udatul. Umezeala excesiva pe caldura poate da multe batai de cap.
Te imbratisez si iti doresc sa iesi la liman cu ei! E bine ca i-ai stropit....sper ca cu acele 3 principii: antifungic, antimusculite si acarieni parca...
Raportează
AditeIs 15 iulie 2019  
Buna, Monica!
Au exact aceleasi conditii ca in fiecare an. Am descoperit sursa dusmanilor, este dipladenia galbena, cumparata de la o florarie si careia ii cad frunzele. Am facut fotografii si se vad puncte albe pe frunze. La orhidee m-am confruntat doar cu paianjenii rosii, de care am scapat cu o solutie putin uleioasa. Nu stiu daca ar merge si la achimenesi. I-am stropit cu spray- ul 3 in 1, sper sa fie bun. In cazul paianjenilor rosii n-a avut efect.
Raportează
Mikamo 15 iulie 2019  
Doamne ajuta sa redresezi situatia!
Raportează
AditeIs 15 iulie 2019  
Doamne- ajuta.
Raportează
alcibiade 15 iulie 2019  
Nu este paduchele linos de vina ? Asa pare in ultima poza si poate ca vine de la dipladenia>
Raportează
AditeIs 15 iulie 2019  
Nu sunt lanosi, sper sa nu complice si ei situatia. A mai aparut cate unul, din cand in cand, dar in celalalt balcon. Se pare ca si-au impartit teritoriul, acarienii in sud, lanosii in nord. Lanosii mi-au stricat bobocii unor cactusi, iar dupa ce i-am indepartat, n-au mai aparut. Acum verific bobocii plantelor aproape zilnic.
Raportează
DanutaP 13 iulie 2019  
Acarieni
Raportează
AditeIs 14 iulie 2019  
Multumesc! I-am verificat, dar n-am observat nimic. I-am stropit, totusi si astept urmarea.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.